Jetzt buchen
Camping Mietunterkunft

Natuurcentrum Veluwe

Natuurcentrum Veluwe

Natuurcentrum Veluwe

Doel en functie van het Natuurcentrum is o.a. stimulering van deelname aan doe-activiteiten in de natuur, het centrum als vertrekpunt laten fungeren voor excursies en rondleidingen, het verstrekken van informatie over natuurgerichte activiteiten zoals wandelen, fietsen, bezoek aan onze wildkansel en individuele bezoekers en groepen door middel van informatieverstrekkking en voorlichting te wijzen op de natuur-, landschaps- en cultuur waarden in de omgeving van het centrum, teneinde begrip voor en verantwoord medegebruik van het Veluwse landschap te stimuleren.

Het Natuurcentrum Veluwe ligt op 15-30 minuten fietsen van de camping in een fraai en veelzijdig gebied: aan de rand van de Ederheide op de landbouwenclave "De Hindekamp".

De afwisseling van heidevelden, bossen, poelen en plassen zorgt voor een rijke flora en fauna.
Naast deze natuurlijke elementen zijn ook de twee schaapskuddes, de grafheuvels en het Belgenmonument een bezoek waard. Bovendien zijn er vele mogelijkheden om te wandelen en te fietsen.

Direct naast het centrum is een natuurtuin van 7500 m2 aangelegd. In deze tuin wordt o.a. aandacht besteed aan het thema "natuur en landbouw op de Veluwe".

Er is een bijenstal waarin de Edese Bijenverenigingen acht bijenvolken huisvesten. Op speciale dagen wordt daar door de imkers uitleg gegeven over het leven van deze interessante diertjes.

Er worden bijna dagelijks leuke activiteiten georganiseerd vanuit het Natuurcentrum. Klik hier om de website van het Natuurcentrum te bezoeken.

Nach oben